apríla 10, 2021

Obrátený jablčník

Suroviny

4 vajcia
200g kryštálový cukor
1dl olej
1dl voda
200g polohrubá múka
1 kypriaci prášok

jablká
alobal

Krém

7dl mlieko
2 bal. Zlatý klas
200g kryštálový cukor
1 vanilínový cukor
250g maslo


Postup

1. Najskôr si postrúhame aspoň 10 jabĺk a vytlačíme prebytočnú šťavu
2. Plech vystelieme alobalom a posypeme strúhankou a uložíme jablká. Ak sú kyslejšie, posypeme cukrom, sladšie netreba
3. Pripravíme si cesto: žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme ostatné suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov
4. Vymiešané cesto vylejeme na jablká a plech vložíme do vyhriatej rúry. Ja pečiem na 180°C
5. Uvaríme si hustý puding z mlieka, cukru a Zlatého klasu. Vychladíme a potom vymiešame s maslom.
6. Vychladený puding vymiešame s maslom
7. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladiť. 
8. Vychladený koláč vyklopíme na pracovnú dosku, alebo do druhého plechu a stiahneme z neho alobal. Jablká máme teraz navrchu.
9. Natrieme na koláč krém a dáme stuhnúť do chladničky.
10. Fantázii sa medze nekladú, môžete ho poliať roztopenou čokoládou, posypať grankom, alebo nechať iba tak. 

Žiadne komentáre: