decembra 22, 2020
Tvarohový krémeš
Vždy, keď tento úžasný krémovník upečiem, len sa po ňom zapráši. Dá sa robiť v rôznych variantách, napríklad aj s ovocím.
Potrebujeme
1 lístkové cesto
500g tvaroh
1 celé vajce
3 žĺtky
150g práškový cukor
1 detská šálka olej
5dl mlieko
1 balíček vanilínový cukor
1 Zlatý klas
Krok za krokom
1. Plech jemne potrieť olejom a vyložiť ho vyvaľkaným lístkovým cestom.
2. V mlieku rozmiešať celé vajce, žĺtky, cukor, olej, Zlatý klas a tvaroh.
3. Zmes vyliať na lístkové cesto. Pozor! Nezľaknite sa, zmes je veľmi riedka, ale pečením stuhne.
4. Vložiť do rúry a piecť, pokým nám krém nezhustne.
5. Medzitým si vymiešať z bielkov a 3 lyžíc tuhý sneh.
6. Keď je krém hutnejší, teda nám stuhol, natrieť bielkový sneh a zapekať, pokým nechytí zlatohnedú farbu.
7. Necháme vychladiť a aby sa nám lepšie krájalo, uložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Dobrá rada: Lístkové cesto pokryte nakrájanými jablkami na tenké plátky a zalejte krémom.
Žiadne komentáre: