mája 04, 2024

Malinová torta

Našla som fajnový recept na malinovú tortu, tak som skúsila a pokojne ju zapisujem do svojho receptárika.

Jej príprava vôbec nie je zložitá, potrebovala som mlieko, Zlatý klas alebo vanilkový puding, tvaroh, maslo, múku, cukor a kakao. Samozrejme, nezabúdame na maliny, ktoré sa používajú zamrazené a  1 balíček červené tortové želé. 


Najskôr som si v 5dl mlieka rozmiešala 2 Zlaté klasy so 150g kryštálového cukru a uvarila na hustú kašu, ktorú som dala vychladiť.

Medzitým si som si spravila cesto. Robila som ho v kuchynskom robote a použila som hák. Do misy som nakrájala 125g masla, prisypala 125g práškového cukru1 vajce250g polohrubej múky a trochu kakaa. Vymiešaným cestom som vyplnila vymastenú tortovú formu tak, aby cesto bolo natiahnuté aj po bokoch formy. Cesto som potom jemne poprášila múkou a popichala vidličkou.

Vychladenú kašu som vymiešala s 500g jemného tvarohu a naliala na cesto, na ktoré som nahusto poukladala 500g zmrazených malín. Piekla som na 180°C 50 minút. Samozrejme, každá rúra pečie inak, preto je dobré po 30 minútach skontrolovať cesto, či ešte nie je upečené.

Hotovú tortu som poliala červeným tortovým želé, na ktoré som použila 1 balíček želé2,5dl vody a 2 lyžice cukru. Uvarila som podľa návodu a zaliala tortu, ktorú som potom nechala voľne chladiť. Kvôli krému je torta krehká, preto odporúčam dať ju na noc do chladničky. 


Silvia

Žiadne komentáre: