februára 10, 2024
Masová roláda v lístkovom ceste
Na dnešný obed som zvolila túto variantu - mäsovú roládu v lístkovom ceste. Pretože som varila fazuľovicu, použila som do nej údené mäsko, ale fantázii sa medze nekladú, pokojne môžete použiť napríklad varenú kuracinu, či mletú bravčovinu alebo šunku.
Na túto roládu som potrebovala 2 lístkové cestá, údené mäso, 5 PL smotanovej nátierky, 3 PL majonézy, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 3 ks menšie kyslé uhorky, strúhaný syr, 1 rozšľahané vajce na potretie
Ako som postupovala?
Lístkové cestá som rozprestrela na papier na pečenie a preložila tak, aby boli pláty spojené. Potom som si na spodku jednej časti ostrôžkou nakrájala pásiky a splietla do vrkoča.
Cesto som potom potrela zmesou smotanovej nátierky s majonézou.
Uložila som kúsky mäska nakrájané na kocky, posypala nakrájanými uhorkami, vajíčkami a celé to posypala strúhaným syrom.
Zvinutú roládu aj s papierom som preniesla na plech a potrela rozšľahaným vajcom.
Potom už len stačí šupnúť do rúry, vyhriatej na 180°C a cca 25 - 30 minút piecť.
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu a mrkvový šalát. Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre: