októbra 01, 2023
Light obrátený jablčník
V našej rodine sú krémové zákusky veľmi obľúbené, ale priznávam, že nie vždy mám chuť miešať maslový krém. Vtedy radšej siahnem po ľahšej náhrade, ktorú som urobila aj pri tomto light obrátenom jablčníku.
Na cesto potrebujeme
4 žĺtky
160g krupicový cukor
200g polohrubá múka
1 balíček kypriaci prášok
20g kakao
4 PL olej
6 PL mlieko
1kg jabĺk + škoricový cukor
Krém
6dl mlieko
2 balíčky puding bez varenia Dr. Oetker
1 šľahačková smotana
1 balíček vanilínový cukor
Postup
1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme olej s mliekom a dobre prešľaháme.
2. Múku, kypriaci prášok a kakao preosejeme a prisypeme k žĺtkovej zmesi. Dobre premiešame.
3. Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh a jemne zapracujeme do kakaového cesta.
4. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
5. Plech vystelieme alobalom, na ktorý rozsypeme postrúhané jablká a posypeme ich škoricovým cukrom.
6. Nalejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme a pečieme na 160°C 20 - 30 minút, podľa toho, ako naša rúra pečie.
7. Vyšľaháme mlieko a pudingy bez varenia.
8. Takisto vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom (aby bola tuhšia, môžeme pridať 1 Smetafix) a obe hmoty spolu zľahka zmiešame.
9. Upečené cesto necháme vychladiť, plech prevrátime, aby nám z neho koláč vypadol a potom opatrne odstránime alobal.
10. Potrieme krémom, ľubovoľne ozdobíme a uložíme do chladničky, aby sa všetky chute vzájomne premixovali.
Silvia
Žiadne komentáre: