marca 01, 2023

Karfiol v syrovom cestíčku

Parmezánový karfiol je chutný a veľmi jednoduchý na prípravu, s cestíčkom podobným tomu na vyprážanie, ale pečený v rúre, takže je na trávenie oveľa ľahší. Tento recept som našla v jednej talianskej kuchárke a rada sa s ním podelím. 

Potrebujeme
1 karfiol
6 lyžíc vody
4 lyžice parmezánu (alebo iného syra)
2 lyžice múky
Petržlen
soľ


Príprava
1. Karfiol umyte a rozoberte na ružičky, dobre osušte a v jemne osolenej vode blanšírujeme 5 minút. 
2. Parmezánové cestíčko si pripravíme z múky, parmezánu, soli a počas miešania postupne pridávame vodu. Najlepšie sa mieša ručným mixérom, aby sme dosiahli hladké a husté cesto.
3. Každú ružičku karfiolu obalíme v cestíčku a uložíme vedľa seba na plech jemne vytretý olejom a posypeme petržlenovou vňaťou.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút, kým povrch nie je zlatistý a chrumkavý.
Silvia

Žiadne komentáre: