marca 12, 2023

Cestoviny svätého Jozefa

Jednoduchý recept na Cestoviny svätého Jozefa pochádza zo Sicílie. Svätec sa všeobecne teší veľkej úcte po celom Taliansku a pripravované jedlá sa vyznačujú jednoduchosťou, zato výbornou chuťou.

Potrebujeme
500g špagiet alebo makarónov
5 artičokov
1 karfiol
1 zväzok žeruchy
500g zemiakov
300g fazule
1 vajce
cesnak
olej
strúhanku, ktorú nasucho opražíme (nemusí byť)


Krok za krokom
1. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme na 30 minút do studenej vody. Potom ich osušíme a v panvici smažíme do zlatista
2. V hrnci si uvaríme zeleninu - karfiol, artičoky a fazuľu..
3. Usmažené zemiaky a uvarenú zeleninu preložíme na veľkú panvicu, premiešame s lyžicou oleja a strúčikom pretlačeného cesnaku
4. Na inej panvicu si pripravíme omeletu z 1 vajíčka a štipky cukru a upečenú nakrájame na pásiky
5. Uvaríme cestoviny, scedené pridáme do panvice so zeleninou, premiešame a posypeme opraženou strúhankou.
Silvia

Žiadne komentáre: