septembra 24, 2022
Jemný tvarohový koláč
Na prípravu tvarohového koláča potrebujeme - na cesto:
500 g hladkej múky,
250 g maslo alebo palmarin,
120 g práškový cukor,
1 balíček vanilínový cukor,
1 balíček kypriaci prášok,
štipku soli,
2 vajcia
1 dl kyslej smotany
Na plnku použijeme
1 kg tvaroh,
4 vrecúška vanilínového cukru,
4 vajcia,
1 vanilkový puding alebo Zlatý klas,
nastrúhaná kôra z 2 citrónov.
Okrem toho budeme ešte potrebovať 1 PL krupice a 1 vajíčko.
Postup je jednoduchý - všetky ingredencie na cesto spracujeme a rozdelíme na dve časti. Jednu časť vložíme do vymasteného plechu a posypeme krupicou.
Tvaroh, cukor, puding, nastrúhanú kôru a žĺtka vymiešame a zapracujeme sneh z bielkov. Vylejeme na cesto a prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme. Či je hotový zistíme, ak do neho pichneme špáradlom.
Žiadne komentáre: