septembra 24, 2022

Jemný tvarohový koláč

Na prípravu tvarohového koláča potrebujeme - na cesto
500 g hladkej múky, 
250 g maslo alebo palmarin, 
120 g práškový cukor, 
1 balíček vanilínový cukor, 
1 balíček kypriaci prášok, 
štipku soli, 
2 vajcia 
1 dl kyslej smotany

Na plnku použijeme 
1 kg tvaroh, 
4 vrecúška vanilínového cukru, 
4 vajcia, 
1 vanilkový puding alebo Zlatý klas, 
nastrúhaná kôra z 2 citrónov. 

Okrem toho budeme ešte potrebovať 1 PL krupice a 1 vajíčko.


Postup je jednoduchý - všetky ingredencie na cesto spracujeme a rozdelíme na dve časti. Jednu časť vložíme do vymasteného plechu a posypeme krupicou.

Tvaroh, cukor, puding, nastrúhanú kôru a žĺtka vymiešame a zapracujeme sneh z bielkov. Vylejeme na cesto a prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme. Či je hotový zistíme, ak do neho pichneme špáradlom.


Žiadne komentáre: