septembra 24, 2022
Domáce lečo bez sterilizovania
Lečo sa v kuchyni nikdy nestratí, či ho zjeme ako samostatné lečo s vajíčkami a klobáskou, alebo ho pridáme k mäsovým základom, chutné je aj v guláši. Lečo používam často, ale tie kúpené majú obsahovo viac cibule, ako paprík či paradajok. A keďže veľký milovník cibule nie som, s radosťou siaham po osvedčenom recepte, aby som sa zásobila na zimu 😏.
Suroviny - základný rozpis
2 kg papriky
1 kg paradajky
trocha soli
trocha oleja
Postup
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na hrubšie pásiky, osolíme troškou soli, pridáme asi 2 polievkové lyžice oleja a dusíme do polomäkka. Medzitým si nakrájame paradajky a pridáme k podusenej paprike. Varíme, pokým paradajky nepustia šťavu. Odstavíme. Ešte horúcou zmesou naplníme poháre, pokvapkáme olejom uzavrieme a zabalíme do deky.
Môj tip: Jadierka z papriky nevyhadzujem, vložím do mikroténového vrecúška a dám do mrazničky. V zime to používam pri varení polievky, zvlášť kuracej dodajú dobrý šmak 😊.
Žiadne komentáre: