júna 16, 2023
Čerešňová bublanina
Ja čas čerešní... niekto ich papká rád len tak, iný si zasa rád zaje koláčik. Bublanina je nenáročná lahôdka, ktorú zvládne každý.
Na bublaninu potrebujeme
350 g hladkej pšeničnej múky
6 vajec
100 g masla
200 g cukru
1 vanilkový cukor
50 g práškového cukru
prášok do pečiva
400 g čerešní
Krok za krokom
1. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne pridávame žĺtky.
2. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme sneh.
3. Žĺtkovú zmes zmiešame s rozšľahanými vajíčkami a múkou s práškom do pečiva.
4. Cesto dáme do pekáča (vymasteného a vysypaného múkou) a poukladáme naň vykôstkované čerešne.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 160 °C 40 minút.
6. Poprášime práškovým cukrom a podávame.
Silvia
Žiadne komentáre: