júna 19, 2023

Fajnový zákusok s parížskym tvarohom

Ako som sa už zmienila, tvarohové sladkosti majú u nás zelenú, budem dúfať, že aj vás si tento zákusok získa a zaradíte ho do svojho receptára. Je totiž jednoduchý a bez masla. U nás sa po ňom zaprášilo a dúfam, že bude chutiť aj vám.

Korpus si pripravíme so 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 1 balíčku kypriaceho prášku, 8 PL práškového alebo kryštálového cukru a 1 PL kakaa

Na krém si zaobstaráme 1 šľahačkovú smotanu, 1 mliečnu čokoládu na varenie, 3 tégliky jemného tvarohu - mne sa podarilo kúpiť jeden hrudkovitý, preto tie biele bodky v kréme, ale na chuti to neuškodilo, a 3 balíčky vanilínového cukru 


Ako postupovať?
1. Najprv si pripravíme základ krému - deň vopred si uvaríme šľahačkovú smotanu, do ktorej nalámeme mliečnu čokoládu a necháme rozpustiť. Keď začne zmes vrieť, odstavíme, vychladíme a vložíme do chladničky. 
2. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom
3. Bielka ušľaháme so štipkou soli a primiešame k žĺtkovej zmesi
4. Plech poriadne vymastíme Palmarinom a vylejeme zmes. /Keď plech skutočne dobre vymastíte, netreba ho už poprášiť múkou, ale pozor, iba Palmarin! Pri iných tukoch to takto už veľmi nefunguje/
5. Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a upečieme.
6. Vyberiem z chladničky parížsku šľahačku a vyšľaháme. Potom do nej pridáme tvaroh, vanilínový cukor a všetko dobre premiešame.
7. Upečený, vychladený korpus potrieme ľubovoľným džemom, natrieme krém a dáme do chladu. 
Silvia

Žiadne komentáre: