júna 21, 2023
Štrúdľa na slano
Tento recept mám rada najmä vtedy, keď sa mi nechce extra variť. Najskôr som ho dlhé roky robila s palacinkami, ale teraz som si ho ešte viac zjednodušila.
Príprava: Najskôr si uvaríme dobrú kuraciu polievku. To je vlastne základ.
Ďalej potrebujeme:
1 lístkové cesto
uvarené kuracie mäso z polievky
horčicu
kečup
soľ a korenie podľa vlastnej chuti
plátkový syr
vajíčko na potretie
Krok za krokom:
1. Mäso z polievky pokrájame na drobné kúsky
2. V mise ho zmiešame s horčicou, kečupom, soľou a koreninami.
3. Lístkové cesto potrieme niekoľkými kvapkami polievkového vývaru a uložíme plátky syra.
4. Potrieme kuracou zmesou, zvinieme do rolády a uložíme na plech podliaty trochou vývaru.
5. Roládu popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
6. Počas pečenie môžeme ešte raz potrieť vajíčkom a počkáme až sa nám roláda upečie do zlatista.
7. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, alebo inou prílohou, na ktorú máte chuť.
Na záver: Ak sa rozhodnete pre variáciu s palacinkami, postupujte rovnako. Každú palacinku naplňte zmesou, stočte a vložte do vymasteného pekáča, jemne vysypanom strúhankou. V smotane si rozšľahajte vajíčka, zalejte palacinky a vložte do rúry.
Silvia
Žiadne komentáre: