marca 11, 2022

Téglikový jablkáč s kokosovým krémom

Na tento koláčik nepotrebujete žiadnu váhu, nemusíte mať v chladničke ani vajíčko a spravíte ho aj bez mixéru. Ako vznikol? Trochu som experimentovala a spojila suroviny z toho i onoho koláča, pridala vlastnú fantáziu a zákusok je na svete 😉.

Čo k upečeniu potrebujeme?
Základ je téglik pochúťkovej smotany, ja som použila 400g

1 hotové lístkové cesto

1 téglik pochúťková smotana
1 téglik práškový cukor
1 téglik hrubá múka
15PL olej
2-3PL kakao
10PL mleté orechy
2ČL sóda bikarbóna

1,5kg jabĺk
1 balíček vanilínový cukor

1 liter mlieko
3 balíčky Zlatý klas
2-3PL kakao
cukor podľa chuti
150g maslo, prípadne Palmarin
strúhaný kokos podľa chuti


Ako postupovať...
1. Najskôr si pripravíme cesto - smotanu zmiešame s cukrom, múkou, olejom, pridáme orechy, kakao a sódu bikarbónu 
2. Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme do plechu, jemne potretým olejom. Lístkové cesto tiež jemne omastíme olejom.
3. Ošúpeme jablká a postrúhame, vytlačíme prebytočnú šťavu a rozsypeme na lístkové cesto. Jablká potom poprášime vanilínovým cukrom.
4. Vylejeme cesto - pozor, nezľaknite sa, že je hustejšie - rozotrieme na jablká a vložíme do rúry vyhriate na 180°C. Upečieme. Dobu pečenia nepíšem, lebo každý pozná svoju rúru najlepšie.
5. Z mlieka, Zlatých klasov, kakaa a cukru uvaríme hustú kašu a do ešte horúcej vmiešame maslo. Miešame, pokým sa maslo celkom nerozpustí. Potom pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame.
6. Puding s kokosom vylejeme na upečené cesto, rozotrieme a vrch ešte môžeme ozdobiť kokosom.
7. Počkáme, kým prírodne vychladne a potom s ním ešte na niekoľko hodín šup do chladničky, aby poriadne stuhol.

Žiadne komentáre: