marca 03, 2022
Kuracie stehná v horčicovo-cesnakovej omáčke
Málo surovín a bohatý obed... také jedlá robím najradšej 😉
Suroviny
8ks kuracie stehná
400ml pochúťková smotana
2-3PL horčica
3 strúčiky cesnak
olej
soľ a korenie podľa vlastnej chuti
strúhaný syr
Postup
1. Pripravíme si marinádu na kuracinku - v oleji zmiešame soľ a koreniny. Zmesou natrieme stehná a krátko opečiem na panvici
2. Smotanu zmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom a vlejeme do zapekacej misy
3. Do smotanovej zmesi vložíme stehná, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry.
4. Pečieme na 180°C 45 minút, potom alobalom stiahneme a bohato posypeme syrom
5. Zapekáme, kým syr nemá zlatistý povrch
Žiadne komentáre: