februára 25, 2022
Orechový krémeš
Lahodný zákusok sa v skutočnosti volá Orechový penový zákusok (Habos diós szelet) ale premenovala som ho na orechový krémeš. Zákusky s prímesou orechov sú viac-menej doménou vianočnej cukrárne, ale pretože pravidlo potvrdzuje výnimku, môžete si ho spraviť kedykoľvek na neho dostanete chuť 😉.
Na prípravu koláčika potrebujeme
(rozpis na menší plech)
1. Cesto
200g hladká múka
1 balíček kypriaci prášok
100g mleté orechy
200g práškový cukor
4 vajcia
10PL vlažná voda
2. Krém
4dl mlieko
1,5 balíčka vanilkový puding, alebo Zlatý klas
150g práškový cukor
1 balíček vanilínový cukor
250g maslo alebo iný margarín
3. Ozdoba
3dl šľahačková smotana
1 balíček vanilínový cukor
strúhaná čokoláda alebo mleté orechy
Ako postupovať?
1. Múku, zmiešanú s kypriacim práškom, mleté orechy, práškový cukor, vajcia a vodu dobre vymiešame.
2. Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a upečieme.
3. V mlieku rozmiešame pudingy, pridáme cukor a uvaríme na hladkú kašu. Vychladíme.
4. Z upečeného cesta stiahneme papier a vložíme späť do plechu.
5. Vychladený krém vymiešame s maslom do peny a natrieme na cesto.
6. Ušľaháme šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom (dobré je pridať aj smetafix, aby bola šľahačka tuhšia) a natrieme na krém.
7. Posypeme hoblinkami čokolády alebo mletými orechmi a necháme v chladničke stuhnúť.
Žiadne komentáre: