januára 02, 2022
Zákusok Silvester
Pretože som si tento zákusok vymyslela na oslavu prelomu Silvestra a Nového roku, zvolila som toto pomenovanie. Nám chutil... a veľmi... a je fakt jednoduchý.
Suroviny
Cesto
6 vajec
6 PL polohrubá múka
8 PL kryštálový cukor
1,5 PL kakao
1 balíček kypriaci prášok
Krém
6dl mlieko
1 balíček Zlatý klas
1,5 PL polohrubá múka
1 balíček vanilínový cukor
80-100g práškový cukor
1 balenie mascarpone
Šľahačka
3dl mlieko
2x šľahačka v prášku
1 konzerva mandarínkový kompót
1 - 2 banány
Postup
1. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, potom postupne pridáme žĺtky, múku a kypriaci prášok a dobre premiešame.
2. Plech vymastíme, vysypeme hrubou múkou a vlejeme cesto. Pečieme na 180°C.
3. Z mlieka, Zlatého klasu, múky, vanilínového a práškového cukru uvaríme hustú kašu. Vychladíme.
4. Vychladenú kašu dobre vymiešame s mascarpone.
5. Upečené cesto pokropíme šťavou z kompótu a potrieme tenkou vrstvou krému. Uložíme striedavo mandarínky a banány a potrieme zvyšným krémom.
6. Z mlieka a šľahačky v prášku ušľaháme tuhú šľahačku. Potrieme vrch zákusku a posypeme grankom.
7. Vložíme (najlepšie na noc) do chladničky.
Žiadne komentáre: