októbra 10, 2021
Nepečené Marlenka guličky
Suroviny
1 balenie medových plátov (240 g)
100 g vlašských orechov
1/2 plechovky uvareného Salka originál
60 g zmäknutého masla
1 polievková lyžica medu
Postup
1. Najprv si uvaríme Salko, ktoré varíme v hrnci ponorené vo vode minimálne 2 hodiny. Necháme dobre vychladnúť. Medové pláty najemno rozmixujeme.
2. Orechy rozmixujeme alebo pomelieme a zmiešame s plátmi. Odložíme dve kopcovité polievkové lyžice zmesi na obaľovanie guliek.
3. K zmesi pridáme polovicu uvareného a vychladeného Salka, zmäknuté maslo a med a premiešame.
4. Vznikne lepkavejší bochníček, ktorý necháme postáť v chladničke 15 aj viac minút.
5. Z hmoty potom odoberáme kúsky veľkosti vlašského orecha a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v sypkej zmesi, ktorú sme si odložili. Skladujeme ich v chlade.
Dobrý tip: Salko si uvarte deň vopred, ušetríte si čas. Ak do zmesi prilejeme trochu rumu, budú mať ešte výraznejšiu chuť.
Žiadne komentáre: