augusta 19, 2021
Zemiakové taštičky s hubami
Zemiaky sú vďačnou surovinou. Niet divu, že už naši prastarí rodičia dbali o to, aby sa na zimu zásobili zemiakmi. V kuchyni majú totiž široké využitie cez polievku, chlieb, prívarok až po koláč.
Na prípravu fantastických taštičiek budeme potrebovať predovšetkým zemiaky a huby. A samozrejme šikovné ruky a chuť čosi dobrého ukuchtiť.
Potrebné suroviny
500 g zemiakov
soľ
160 g krupicovej múky
2 vajcia
30 g masti
30 g cibule
400 g čerstvých alebo sušených húb
celá rasca
mleté čierne korenie
masť na vyprážanie
hrubá múka na posypanie dosky
Omáčka
20 g jogurtu /alebo pochúťkovú, kyslú smotanu)
2 mladé cibuľky
1 PL horčice
čili paprička
soľ
Postup
1. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, prelisujeme do väčšej misy a necháme vychladnúť.
2. Pridáme vajce, soľ, múku a zmiešame.
3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na pol centimetra.
4. Huby speníme na cibuľke, pridáme rascu a korenie a dusíme asi 15 minút.
5. Potom pridáme rozšľahané a osolené vajce a necháme zhustnúť.
6. Cesto nakrájame na obdĺžniky a plníme hubovou plnkou. Prehneme cez polovicu a dobre pritlačíme.
7. Vyprážame v horúcej masti do zlatista.
8. Ako prílohu podávame jogurtovú omáčku.
Žiadne komentáre: