augusta 19, 2021

Zemiakové taštičky s hubami

Zemiaky sú vďačnou surovinou. Niet divu, že už naši prastarí rodičia dbali o to, aby sa na zimu zásobili zemiakmi. V kuchyni majú totiž široké využitie cez polievku, chlieb, prívarok až po koláč. 

Na prípravu fantastických taštičiek budeme potrebovať predovšetkým zemiaky a huby. A samozrejme šikovné ruky a chuť čosi dobrého ukuchtiť.

Potrebné suroviny
500 g zemiakov
soľ
160 g krupicovej múky
2 vajcia
30 g masti
30 g cibule
400 g čerstvých alebo sušených húb
celá rasca
mleté čierne korenie
masť na vyprážanie
hrubá múka na posypanie dosky

Omáčka
20 g jogurtu /alebo pochúťkovú, kyslú smotanu)
2 mladé cibuľky
1 PL horčice
čili paprička
soľ


Postup
1. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, prelisujeme do väčšej misy a necháme vychladnúť. 
2. Pridáme  vajce, soľ, múku a zmiešame. 
3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na pol centimetra. 


4. Huby speníme na cibuľke, pridáme rascu a korenie a dusíme asi 15 minút. 
5. Potom pridáme rozšľahané a osolené vajce a necháme zhustnúť. 
6. Cesto nakrájame na obdĺžniky a plníme hubovou plnkou. Prehneme cez polovicu a dobre pritlačíme. 


7. Vyprážame v horúcej masti do zlatista. 
8. Ako prílohu podávame jogurtovú omáčku.

Žiadne komentáre: