mája 09, 2021
Zákusok Banány v čokoláde
Mám rada sladkosti, ktoré nevyžadujú veľkú prácu a medzi obľúbené dezerty patria aj banány v čokoláde. Doposiaľ som ich robila klasicky, teraz som sa rozhodla, že to skúsim urobiť ako tortu. A myslím, že to odteraz budem robiť častejšie.
Na prípravu potrebujeme jednoduché a dostupné suroviny
1,5 litra vody
2 balíčky pudingový prášku Zlatý klas
cukor podľa chuti
1 balíček vanilínového cukru
100g čokolády na varenie + 3 PL kakao
banány
okrúhle piškóty
Postup
1. Do hrnca nalejeme 2 dl vody, polámeme čokoládu na kúsky a necháme ju vo vode rozpustiť.
2. V 2 dl vody rozmiešame Zlatý klas
3. Vlejeme do hrnca zvyšok vody, pridáme cukor s vanilínovým cukrom, kakao a chvíľu miešame.
4. Pridáme rozmiešaný pudingový prášok s varíme do zhustnutia.
5. Tortovú formu vyložíme piškótami a nalejeme prvú vrstvu pudingu.
6. Uložíme banány, nakrájané na kolieska, alebo pozdĺžne a nalejeme ďalšiu vrstvu pudingu.
7. Postup zopakujeme a necháme vychladiť.
8. Vychladené vložíme na noc do chladničky, aby dezert poriadne stuhol. Na druhý deň môžeme ozdobiť šľahačkou.
Žiadne komentáre: