mája 22, 2021
Kuracie prsia na tatárskej omáčke
Vraví sa, že v jednoduchosti je krása a platí to aj o niektorých jedlách. Akurát s prídavkom, že nielen lahodia oku, ale sú aj jednoduché. A takéto jednoduché recepty milujem, lebo fakt nie som excelentná kuchárka...
Čo potrebujeme
1kg kuracie prsia
150 - 200g anglická slanina
350g šampiňóny
200g tvrdý syr na strúhanie
1 veľká (400ml) tatárska omáčka
soľ, mletá rasca, prípadne korenie podľa chuti
Postup
1. Suchý, nevymastený plech, alebo jenskú misu vystlať slaninou.
2. Huby nakrájať a rozsypať po slanine. Osoliť, jemne poprášiť mletou rascou.
3. Uložiť kuracie prsia nakrájané na plátky (ak sa niekomu chce, môže ich jemne naklepať). Osoliť, okoreniť.
4. Zakryť alobalom a piecť na 180°C 25 až 30 minút.
5. Medzitým sa môže postrúhať syr nahrubo.
6. Alobal odstrániť, mäsko posypať syrom a vložiť späť do rúry. Piecť ešte 15 až 20 minút, pokým syr nechytí zlatistú farbu.
7. Pretože počas pečenia sa spustí aj šťava, môžu sa ako príloha použiť zemiaky na rôzny spôsob, prípadne aj ryža, či tarhoňa s dobrým zeleninovým šalátikom. Mňam 😉.
Žiadne komentáre: