januára 20, 2021
Jednoduchý Pišinger
Túto jednoduchú lahôdku vytvoril Oscar Pishinger, rakúsky výrobca cukroviniek, v 80-tyh rokoch 19. storočia, pod názvom Pishinger Torte. U nás sa táto lahôdka vníma viac-menej ako vianočný zákusok, ale my ho máme v obľube po celý rok.
Potrebujeme
1 balík tortových oblátok
250g maslo, alebo Hera
250g kryštálový cukor, alebo práškový
1 balíček vanilínový cukor
50g kakao
3 celé vajcia
Postup
V kastróliku nad parou vymiešame všetky suroviny, až krém trochu zhustne.
Zmesou natierame jednotlivé oblátky, ktoré ukladáme na seba.
Aby oblátky lepšie zmäkli, každú môžeme potrieť mliekom, prípadne rumom.
Pre oživenie môžeme do krému vsypať nasekané orechy.
Oblátky zaťažíme a uložíme do chladničky.
Žiadne komentáre: