októbra 13, 2020
Torta Pavlova - originálny recept
Suroviny
4 bielky
220 g krupicový cukor
2 lyžice kukuričný škrob (Gustin, Maizena)
2 lyžice biely vínny ocot
250 ml šľahačkovej smotany
250 g rozpolené jahody
Postup
Rúru predhrejeme na 150°C. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého počas šľahania postupne pridávame cukor. Keď už máme sneh pevný a lesklý, pridáme škrob s octom a zľahka prešľaháme.
Plech vyložíme papierom na pečenie, vyznačíme sa na ňom kruh o priemere cca 18 cm a nanesieme bielkovú hmotu, ktorú upravíme cukrárskou špachtľou do kruhu.
Teplotu v rúre znížime na 120°C, vložíme plech s hmotou a upečieme. Pečie sa približne 80 minút. Torta tak pekne narastie a vytvorí sa chrumkavý obvod. Upečené necháme celkom vychladnúť.
Šľahačkovú smotanu ušľaháme a natrieme na vychladený bielkový základ, ozdobíme čerstvými jahodami a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre: