júla 10, 2020

Mäsová roláda

Z lístkového sú chutné nielen sladké maškrty, ale napríklad aj mäskové. Pri troche fantázie sa dá pripraviť lahodný obed. Bruško si proste príde na svoje 😊. Dnes sa zameriam na roládu s mletým mäsom.

Suroviny

lístkové cesto
anglickú slaninu
plátkový syr
mleté mäso
šampiňóny
soľ a koreniny podľa vlastnej chuti
vajíčko


Postup
Najsamprv si pripravíme mäso. Mleté mäso, okorenené a osolené, podusíme na oleji. Ja pridávam pre chuť aj horčicu a kečup. Medzitým si očistím šampiňóny a pokrájané pridám k mäsku. Dusíme ho cca 20 minút. Odstavíme a kým sa trochu chladí, vyvaľkáme si lístkové cesto.

Na vyvaľkané cesto poukladáme anglickú slaninu, a ako druhú vrstvu použijeme plátkový syr. Rozotrieme podusené mäso a zrolujeme. Vložíme do jemne vymasteného plechu, popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru vyhrejeme na 180°C a kocháme sa, ako sa nám roláda pekne pečie.

Ako príloha sa môžu podávať zemiaky na všelijaký spôsob, alebo zeleninový šalát, prosto - každému čo pasuje 😉.  

Žiadne komentáre: