júla 08, 2020

Karfiol bez zbytočného tuku

Vyprážaný karfiol patrí moje naj delikatesy 😀 akurát to má jeden háčik, spotrebuje sa pri ňom veľa oleja, a je jedno, či ho vyprážate na panvici, alebo vo fritéze. Raz som naďabila na recept vyprážaného karfiolu v rúre a odvtedy ho už inak ani nerobím. Tento jednoduchý recept má jeden bonus navyše - karfiol sa nemusí obvárať. 


Potrebujeme

karfiol
vajíčka
hladkú múku
soľ
strúhanku
olej


Postup
Umytý, surový, neuvarený karfiol rozoberieme na ružičky. V miske si dobre prešľaháme vajíčka s múkou, pridáme soľ. Plech vystelieme papierom na pečenie a jemne potrieme olejom.

Ružičky karfiolu obalíme vo vajíčkovo-múčnej zmesi a v strúhanke, uložíme na plech. Až máme plech plný, každú ružičku karfiolu jemne potrieme olejom kuchynským štetcom (husacie brko) a vložíme do rúry. Ja pečiem na 180°C a v polovici pečenia ružičky ešte raz jemnučko potriem. 

Výhodou tohto receptu je, že nemusím stáť pri sporáku, neprepaľuje sa mi olej, ale kým sa "sám vypráža v rúre", môžem si napríklad čítať 😉.

Žiadne komentáre: