septembra 23, 2021

Jednoduchý jablkový lekvár

Recept na jablkový lekvár som prvý raz vyskúšala pred tridsiatimi rokmi. Potom som na neho zabudla, veď v obchodoch dostať džemy od výmyslu sveta. Nedávno som zalistovala vo svojom receptári a oči mi spočinuli práve na ňom, rada s vami o jeho prípravu podelím. 😉  

Budeme potrebovať:

4,5 kg jabĺk 
1 kg kryštálového cukru 
50 ml octu


Príprava je skutočne jednoduchá:

1. Jablká očistíme od jadierok a nakrájame na kúsky. 
2. Vsypeme ich do väčšieho hrnca. 
3. Zasypeme cukrom, prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín stáť. 
4. Na druhý deň potom pomaly za občasného miešania varíme asi pol hodinu. 
5. Prilejeme ocot a varíme za občasného premiešania do zhustnutia.

Žiadne komentáre: