septembra 23, 2021
Jednoduchý jablkový lekvár
Recept na jablkový lekvár som prvý raz vyskúšala pred tridsiatimi rokmi. Potom som na neho zabudla, veď v obchodoch dostať džemy od výmyslu sveta. Nedávno som zalistovala vo svojom receptári a oči mi spočinuli práve na ňom, rada s vami o jeho prípravu podelím. 😉
Budeme potrebovať:
4,5 kg jabĺk
1 kg kryštálového cukru
50 ml octu
Príprava je skutočne jednoduchá:
1. Jablká očistíme od jadierok a nakrájame na kúsky.
2. Vsypeme ich do väčšieho hrnca.
3. Zasypeme cukrom, prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín stáť.
4. Na druhý deň potom pomaly za občasného miešania varíme asi pol hodinu.
5. Prilejeme ocot a varíme za občasného premiešania do zhustnutia.
Žiadne komentáre: